Contact

[email protected]
+ 001 0231 123 32

Follow

Info

All demo content is for sample purposes only, intended to represent a live site. Please use the RocketLauncher to install an equivalent of the demo, all images will be replaced with sample images.

A kedvezménnyel elszámolt földgázmennyiségre való jogosultság feltételei
A napokban rengeteg megkeresés érkezett a kedvezménnyel elszámolt földgázmennyiség igénylésével kapcsolatosan a Magyar Birtokvédelmi Szövetséghez, mint a közigazgatási kérdésekben aktív szerepet vállaló, települési jegyzők munkáját segítő, csaknem száz önkormányzat taggal és polgármesteri hivatalban dolgozó hivatalnok taggal rendelkező civil szervezethez.
2022. szeptember 9-én, pénteki napon a Magyar Közlöny 146. számában megjelent kormányrendelet megteremtette kedvezménnyel elszámolt földgáz mennyiség igénylésének lehetőségét. 2022. szeptember 13-án, kedden a Belügyminisztérium leiratot küldött minden jegyzőnek, mely szerint minden egyes kérelem ügyében helyszíni ellenőrzést követően adható ki a hatósági bizonyítvány. A leirat mellékleteként a jegyzők kaptak egy ó jegyzőkönyv és egy hatósági bizonyítvány formanyomtatványt. 2022. szeptember 21-én, másfél héttel a hatálybalépést követően a Belügyminisztérium az Építési és Beruházási Minisztériummal egyeztetve, ismét leiratot adott ki az eljárásrend és a gyakran ismételt kérdések témakörében.
A fenti dokumentumokban foglaltakra figyelemmel a Magyar Birtokvédelmi Szövetség összefoglalta A kedvezménnyel elszámolt földgázmennyiségre való jogosultság feltételrendszerét.
A Magyar Birtokvédelmi Szövetség honlapjára feltett jegyzetet használhatják a jegyzők, jegyzői ügyintézők is a helyszíni szemle során, de nyomatékosan ajánljuk a kérelmezőknek is csekkolásra, figyelemmel arra, hogy , ha az egyetemes szolgáltató megállapítja, hogy a hatósági bizonyítványban foglaltnál kisebb számú, ténylegesen kialakult lakás rendeltetési egység található az ingatlanon belül, és a felhasználó jogosulatlanul vette igénybe a kedvezményes többletmennyiséget a bejelentett és a tényleges lakás rendeltetési egységek különbözete vonatkozásában, a jogosulatlanul igénybe vett kedvezménnyel elszámolt földgáz mennyiséget a versenypiaci költségeket tükröző ár másfélszeresének megfelelő egységáron számolja el a felhasználó terhére.
írásaink, cikkeink
2022-09-25
a_kedvezmennyel_elszamolt_foldgazmennyisegre_valo jogosultsag_feltetelei